Ännu en gång?

Mår jag bra nu eller vad? Det är andra dagen i rad jag gör pannkakor till mig antingen för frukost, lunch eller middag. Idag blev det till middag och jag kan seriöst inte hålla mig borta från att inte äta pannkakor! På riktigt, jag är ärlig. Och nej, ni ska inte tro att jag bara står i köket och lagar pannkakor hela tiden. Speciellt idag om ni trodde det, för jag har också varit borta från hemmet och gjort saker typ hela dagen. 
Sen börjar jag känna att det blir tråkigt för er att läsa om mina matlagningar och "fina veganska pannkakor" hela tiden, vilket är inlägg efter inlägg just nu känns det som. Jag försöker verkligen komma på annat att blogga om, men det är lite väl svårt att komma på något när det enda man gör är att äta, gymma eller åka till stallet och sen vara hemma. Man får inte så mycket inspiration till annorlund inlägg då. Men jag ska verkligen förbättra mig, och imorgon kan jag blogga om annat! För då ska jag träffa en vän jag inte har träffat på nästan ett år. Så hon och jag ska in till stan imorgon för att jag ska nämligen byta en piercing som har läkt klart och dessutom ta en ny! Hur taggad är jag? Jo sjukt taggad haha. Så då kan ni säkert få lite bilder jag tar inne i stan (om jag ens kommer ihåg att ta med mig kameran) och min nya piercing. 
 
Men vill ni ha detta recept på dessa pannkakor? För pannkakorna jag gjorde idag är ett helt annat recept är mina veganska bananpannkakor. Så om ni vill ha detta recept också, kommentera! 

Veganska bananpannkakor

Detta blir nog ett lite väl annorlunda inlägg för mig att skriva. För jag tänker nämligen dela med mig ett recept på pannkakor som jag verkligen älskar, och som alla kan göra!
Receptet är på mina älskade banan pannkakor, både nyttiga och lätta att göra! Hur stora pannkakor avgör hur många du får. När jag gjorde de här imorse tog jag 1/2 dl med smet och stekte, vilket blev 8-9 pannkakor för mig! Annars blir det runt 6-8 när jag har 2 dl vätska i pannkakssmeten än 3 dl. 
 
Ingredienser:
  • 1 banan
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1-2 tsk bakpulver (beroende på hur fluffiga pannkakor man vill ha)
  • 2 dl vätska (vill man ha som mina tar man 3 dl vätska, annars får man amerikanska pannkakor)
Ingredienserna kan du blanda i en mixer (om du har en) vilket jag alltid gör, men att blanda det för hand med en visp funkar också! Då gäller det bara att mosa bananen ordentligt till mos innan man tillsätter den i smeten. Sen steker du pannkakorna som man gör med vanliga pannkakor, alltså tills man får den där fina och gyllenbruna färgen på båda sidorna! Men om ni tycker det är svårt att veta när första sidan är klar kan man kolla efter hur många bubblor som har kommit fram på sidan som inte är stekt! För om det är lite bubblor är första sidan inte klar. Men om det är många bubblor, då är det okej att vända! Ett tips från mig som inte svårare än så och jag har alltid den här metoden när jag steker mina pannkakor!
 
Så där, kanske inte gjorde det bästa ifrån mig när jag skulle beskriva allt haha. Men ni fick iallafall ett recept och jag kan faktiskt tycka att det är roligt att dela med sig något recept då och då! Hoppas ni gillade det och till och med kanske testar detta recept också om ni inte har hittat eller kommit på ett liknande innan!

Sol, regn & storm

Jag kan nog säga att dagens väder hat varit så konstigt. Vaknade upp till ett molnigt Stockholm, men inte sådär molnigt som det brukar vara innan det ska regna. Men drygt en timme senare ösregnar det, mys. 
Mulet och regn har det varit hela dagen, men det som är konstigt är alla uppehåll med fint väder det har varit emellan det dåliga. För det har kunnat ösregna och storma så allt blåser bort typ i flera timmar och sedan blir det uppehåll med klarblå himmel och sol. Sedan börjar eländet igen med skitvädret. 
Men ikväll, eller sen eftermiddag kom en vän till mig förbi och ville bara "catch up" efter en månad ifrån varandra. För det är inte ofta jag och min vän träffas, så det blev väl en halvtimmes snack eller något och det var hur kul som helst! Bara prata av sig vad som har hänt i livet och jag kan säga att jag har saknat att prata såhär med någon som är så nära till mig. Men efter hon hade gått gick jag ner till köket och gjorde mig havregrynsgröt toppad med hemmagjord jordgubbskompott, banan, kokoschips och jordnötssmör. Hur gott som helst - ni måste testa! Och detta åt jag till middag med två mackor innan med lite hummus på, så don't worry ifall ni trodde jag åt för lite. 
 
Sen en fråga till er som jag kom på under tiden jag skrev det här inlägget. Vill ni att jag ska summera veckorna (vecka efter vecka) eller varje månad med inslag av bilder från tillfällen som kan vara roliga att läsa om som jag kanske inte delar med mig på samma sätt som i vanliga inlägg?